TOP-4.2.1-15-NG1-2016-00010

Szociális központ infrastrukturális fejlesztése Magyargéc községben

Magyargéc Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül a TOP-4.2.1-15. Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése tárgyú felhívásra TOP-4.2.1-15-NG1-2016-00010 azonosító számon Szociális központ infrastrukturális fejlesztése Magyargéc községben címmel benyújtott pályázata 100.000.000 Ft támogatásban részesült.

A pályázat a szociális és a gyermekjóléti alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztését biztosítja Magyargécen.

A projekt megvalósulásával egy helyen biztosítjuk a településen a család- és gyermekjóléti szolgálatot, a házi segítségnyújtást, az étkeztetést, a nappali ellátást. Felújításra kerül az Idősek klubjának helyet adó épület, amely ezáltal alkalmassá válik az alapszolgáltatások biztosítására és a XXI. században elvárt környezetben támogatja a lakosság társadalmi integrációját.

Az infrastruktúra kialakításánál fontos szempont, hogy a helyszín alkalmas legyen a célcsoportok fejlesztését szolgáló további Operatív Programokból megvalósuló ESZA típusú programok megvalósítására és az alternatív energia alkalmazásával, költséghatékony fenntartás biztosítására.

A projekt eredményeként a megvalósuló szolgáltatásoknál bővülnek a fizikai kapacitások; javul a szolgáltatások színvonala, átjárhatósága; javul a szolgáltatási tevékenység hatékonysága. A fizikai kapacitások bővülése megvalósul azáltal, hogy javul a szociális szolgáltatások elhelyezésének feltétele, növekszik az alapterülete és komfortja, bővül felszereltsége, akadálymentes és energetikailag a jelenlegi előírásoknak felel meg.

Comments are closed.